Gran Canaria kallas för en minikontinent på grund av variationerna i klimatet och i landskapet. Med årliga medeltemperaturer som växlar mellan 18 och 25 grader har Gran Canaria ett milt klimat året om. Passadvindarna och öns bergiga struktur gör kustzonerna på ön till platserna med det bästa klimatet på alla de kanariska öarna och även i hela Europa. 

2 700 soltimmar om året och nästan 60 km av stränder på en 236 km lång kustlinje gör det till ett populärt resmål. Här går det att hitta allt från härligt storstadsliv i Las Palmas till nöjesmetropolen Playa del Inglés och lugna pärlor som San Agustin och Puerto de Mogán, samt alla slags stränder och Maspalomas sanddyner - ett ökenområde som har fått sin sand från Sahara.

 

 

 

 

Las Palmas de Gran Canaria, huvudstaden, finns i den nordöstra delen av ön. Den grundades 1478 och här finns ett betydande historiskt och kulturell arv. Man hittar nästan allt av detta i stadsdelen Vegueta, som är de äldsta kvarteren i staden och som blev upptaget på UNESCOs världsarvslista 1990.

Staden är belägen i ett magnifikt landskap, mitt emellan två vikar och de två underbara stränderna som finns där – Playa de las Canteras, en av de bästa Europas stränder, med oändliga uteserveringar och tapas barer, och Playa de las Alcaravaneras.
Las Palmas de Gran Canaria har i lugn och ro fått utvecklas till en härlig latinsk metropol och är idag en sjudande stad med ett överflöd av spansk kultur, historia, trendiga butiker och chica stadsdelar.

KONTAKT

kontakt

Sollten Sie Fragen zum Kauf, Verkauf oder zur Vermietung von Imobilien haben, kontaktieren Sie mich.